[...] te występuj głównie w produktach zwierzęcych jak: mięso, ryby, wędliny, konserwy rybne i mięsne, drób, podroby, dziczyzn (około 15 %) jaja (około 10 %) sery (około 20 % ), mleko (około 3 %). Dośc dużą wartość biologiczną mają biała warzyw, ziemniakó i owoców ( 1-3 % ). Białka niepełnowartościowe mają mniejszą wartość biologiczną. do nich [...]
Witam. Na wstepie chcialem powiedziec, iz przegladam to forum juz okolo tygodnia i przeczytalem troche ciekawych artykulow na temat diety redukcyjnej, posilkow itp., lecz wciaz mam problem, poniewaz jest troche rzeczy, ktore sie ze soba kłócą. Wracajac do tematu, mam 20 lat, 184cm wzrostu, waze 76kg. Cwiczylem na silowni w szkole sredniej przez [...]
Witam chciałbym się dowiedzieć czy dieta jaką stosuje (na masę) jest ok. Jeśli są jakieś uchybienia proszę o pomoc i o naniesienie poprawek! Dietka jest na 4 dni, piątego dnia rozpoczynam cykl od nowa (I dzień). Czekam na opinie i pozdrawiam! PS: Godziny posiłków są uzależnione od szkoły i treningu kiedy przypada! Nie jestem w stanie napisać [...]
Jako, ze nie chce mi sie spac podziele sie konsensusem ktory wyciagnalem czytajac ebooka pana z tematu.Od pn startuje z tym "cudenkiem"...Oczywiscie info ktore zamieszcze moze zawierac bledy,poniewaz byla to ksiazka ang, a nie wszystkie zwroty dietetyczne znam wiec wiecie,kilka rzeczy zostalo celowo przeze mnie zmienionych, ale to wszystko w [...]
[...] Wolne I tak się zmienia trening FBW miedzy sesja A i B co dwa dni. Dieta: Na Mase B-2.2 T-1.1 W-5 kcal-2941 1)Dzien bez treningu: 6:15 sniadanie: Płatki owsiane 100g mleko 3.2% 500ml Do tego orzechy wloskie 10g i rodzynki suszone 50g + 20g odzwyki bialkowej 10:25 II sniadanie ( w szkole ) chleb razowy 140 g (2 kromki) 50 g sera [...]
[...] Mleko i jego przetwory są źródłem nie tylko wapnia, ale i łatwo strawnego oraz łatwo przyswajalnego białka. Pijemy mleczne napoje fermentowane, takie jak kefiry, jogurty, mleko acydofilne. Należy pić je zwłaszcza wtedy, gdy w leczeniu zastosowano antybiotyki. řywe kultury bakterii znajdujące się w tych napojach pomagają uniknąć zaburzeń [...]
[...] odległości zanieczyszczając glebę oraz wodę. Podobnie jak pestycydy dioksyny bardzo dobrze rozpuszczają się w tłuszczach, a ich źródłami są: mięso i jego przetwory, ryby, mleko i jego przetwory oraz jaja. W mięsie pojawiają się głównie z powodu zanieczyszczenia pasz, którymi karmione są zwierzęta. Również opisana już obróbka termiczna [...]
[...] ziemniaków , przetworów mącznych , tłustych wędlin i mięs , napojów alkoholowych . Zaczynam preferować w codziennym menu : ryby , kurczaka , wołowinę , białe chude sery i mleko , chude wędliny , owsiankę , ryż , makaron pełnoziarnisty , jaja i dużo warzyw . Trzymam się zasady , że jem w ciągu dnia regularnie co 2-3 godziny , 5-6 mniejszych [...]
[...] włókien mięśniowych najlepiej pozyskiwać z produktów niskotłuszczowych - mięsa (piersi z kurczaka/indyka, wołowiny), jaj, ryb, oraz przetworów mlecznych (chude twarogi, mleko, sery żółte), dobrym uzupełnieniem białka w diecie kulturysty są rośliny strączkowe (np. fasola) oraz soja/granulat, uzupełnieniem diety w białko powinny być odżywki [...]
[...] mleczne. W mięsie, zależnie od gatunku zwierzęcia i części tuszy, zawartość tłuszczu może się wahać od 3- 55% , podobnie w wędlinach. Ryby zawierają około 0,1-13% tłuszczu, mleko pełne 3-3,5%, sery twarogowe 1-9%, sery podpuszczkowe dojrzewające (żółte) 17-30%, sery topione 30%, a jaja około 11%. Głównym źródłem tłuszczu roślinnego w diecie [...]
Ułożyłem przykładowe diety na 5 dni, wyliczyłem na Vitalmaxie zapotrzebowanie na mój tryb na -500kcal. Ułożyłem dla dni treningowych, ale różnica po między dniem nie treningowym wychodzi tyle co w suplemencie (20gbiałka i 70kcal z bcaa, 30g ww i 135kcal z Carbonox) coś w ich miejsce wcisne w dnt np owoc i ewentualnie obrzydliwy serek [...]
Witam wszytskich i bardzo proszę o pomoc! Zacznę od przedstawienia się :) Jestem Oriolka, mam 33 lata, 166cm wzrostu i niestety AŻ 74 kg żywej wagi. Przyznam się, że żadna dieta nie jest mi obca: 1000cal, 1200cal, Dukan, South Beach, tłuszczówka ( po której miałam najlepsze rezultaty, gdyż nicale 2 lata temu schudłam w ciagu 2 m-cy 10kg,ale w [...]
[...] - 2g Tabela 2. ZAWARTOŚĆ BIAŁKA W NIEKTÓRYCH PROD. ŻYWIENIOWYCH (wg. Instytutu Żywienia i Żywności) Białko zwierzęce produkt i białko w 100g *ser edamski tłusty - 27,9 g *mleko w proszku pełne - 27 g *ser twarogowy chudy - 21,2 g *wołowina(pieczeń) - 20,9 g *kiełbasa rakowska - 20,1 g *cielęcia - 19,9 g *wątroba - 19,7 g *kurczak - 18,6 g [...]
[...] nie tylko zmiennością materiału roślinnego, ale także stosowaniem różnych metod oznaczania. Produkty pochodzenia zwierzęcego (mięso i naturalne przetwory, ryby, mleko i naturalne przetwory, jaja) a także alkohole, masło, oleje i pozostałe produkty tłuszczowe nie zawierają błonnika pokarmowego. Tabela dotyczy zawartości w 100 gramach [...]
Nie wiem, czy gdzieś to jest na forum. Jeżeli tak to proszę szanownych modów o kasację. A jak nie ma, to dla ogólnego pożytku... Wapń - mleko, żółte sery, żółtko jaj, skorupiaki, czekolada, figi, groch, fasola, jogurt, brokuły, migdały, nasiona słonecznika Fosfor - nabiał, mięso zwierzęce, ryby (tuńczyk, pstrąg, sardynki, makrela), drób, orzechy, [...]
[...] rozplanować szamanko? Jeśli będą potrzebne suplementy proszę o sugestie na ten temat. Pozdrawiam i z góry dziękuję:) Dieta: Dzień 1 Posiłek 1 płatki owsiane (127 g) mleko 1,5% (253 g) rodzynki (63 g) twaróg chudy (127 g) Łącznie: 895 kcal Posiłek przed treningiem ryż biały (127 g) pierś z kurczaka (190 g) oliwa z [...]